Over Qbina

Douchen zien we als één van de normaalste zaken van de wereld. Toch kan dit door ouderdom, blessure, revalidatie, ongeval of ziekte, plotseling niet meer vanzelfsprekend zijn. Door verminderde mobiliteit kan het bereiken van de badkamer op de eerste verdieping een enorme opgave zijn of een bad instappen niet meer mogelijk. Ook bent u vaak afhankelijk van hulp van anderen.

Speciaal vanuit deze zorgbehoefte is de zorgdouche ontwikkeld. Een doordacht design waarbij kwaliteit, toegankelijkheid, functionaliteit en veiligheid vooropstaan. Zowel voor de gebruiker als de verzorger. Iedere woning en zorgbehoefte is verschillend, maar er is altijd een doucheoplossing beschikbaar die het best aansluit op uw wensen en uw situatie. Wij denken graag met u mee.

Kunt u uw badkamer moeilijk bereiken?

De zorgdouche van Qbina is dé oplossing om veilig en gemakkelijk, in uw vertrouwde omgeving, te blijven douchen.

Geen verbouwing

De stand-alone douchecabine kan in bijna alle woningen worden geplaatst. ­Bijvoorbeeld in uw woonkamer, bijkeuken of garage. De zorgdouche is vrij in de ruimte te plaatsen, waardoor geen verbouwing nodig is.

Veiligheid en gemak

De zorgdouche creëert een veilige en gemakkelijke douche omgeving, meestal op de begane grond.
De ­cabines zijn voorzien van antislip bodem, lage instap over de gehele breedte, handgrepen en diverse accessoires die het douchen voor u ­gemakkelijk en veilig maken.

Qbina veilig douchen
Qbina Zorgdouche thuiszorg douchecabine

Nieuw in de thuiszorg

De zorgdouche is zo ontworpen, dat een eventuele verzorger u goed kan bijstaan. De unieke cabine is een aanvulling op uw thuiszorgsituatie.

Plaatsing

De zorgdouches zijn uit voorraad leverbaar en worden in één dag ­geplaatst. Hierdoor kunnen we snel inspelen op uw zorgbehoefte.

Over de mannen achter Qbina

Bij Qbina zijn we met een klein team van enthousiaste mensen. Wij hebben al ruim 20 jaar ervaring met het over de vloer komen bij particuliere klanten vanwege onze werkverleden. Daarnaast zijn we al ruim 10 jaar geleden bezig met het verhuren van douchecabine tijdens badkamerverbouwingen en renovaties. Hierbij hebben wij veel kennis opgedaan met betrekking tot het installeren van tijdelijke douchecabines.

Het begin 

Onze manier van werken is vrijwel altijd hetzelfde gebleven. We houden van duidelijke afspraken en hierbij geldt voornamelijk dat we iets nakomen als we iets beloven. We houden van een goede en duidelijke communicatie, waarbij we eigenlijk altijd van tevoren aangeven wat u kunt verwachten van ons.

Het was in juni 2013 toen wij een vraag kregen van een klant of wij een douchecabine hebben die voorzien is van een lage instap, waar zij veilig in kon stappen. Mevrouw had net een nieuwe heup waardoor ze de trap niet meer op kon komen en dus ook de badkamer niet meer kon bereiken. Aangezien het herstel toch wel 6 weken ging duren en het alternatief is om met een washandje je te wassen bij de keukenkraan nam zij contact met ons op. 

Helaas moesten we haar teleurstellen omdat wij niks hadden waarvan wij zeiden dit is veilig hier kunt u in douchen.

De oprichting

Dit alles heeft ons aan het denken gezet. Er is hier helemaal geen oplossing voor. En dit probleem geldt natuurlijk niet alleen voor mensen die een nieuwe heup hebben gekregen! De groep mensen die niet meer hun badkamer kunnen bereiken is veel groter, en niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift of iets dergelijks.

Zo is er een grote groep die bijvoorbeeld door een ongeval, een blessure of een operatie niet meer de trap op kunnen en op zoek zijn naar een tijdelijke oplossing voor het douchen. Ook merkte wij toen op dat er veel vraag is naar een douche cabine voor de personen die in hun laatste levensfase zitten. Mensen die door een ziekte zoals kanker, Parkinson, ALS etc. hun badkamer niet meer kunnen bereiken, maar toch nog wel willen genieten van een warme douche.

Op dat moment zijn we op zoek gegaan naar een cabine die geschikt is voor deze groep mensen. Een douchecabine die veilig is, comfortabel, waar je met een doucherolstoel in kan komen en die ook zeer eenvoudig te bedienen is door bijvoorbeeld de thuis hulp of mantelzorg die aanwezig is.

De allereerste zorgdouche

Eind 2013 zijn wij gestart met het verhuren van onze zorgdouche de Qbina Standaard. De zorgdouche beschikt over een lage instap over de gehele breedte, en is door het toevoegen van een rijplaat zeer eenvoudig te betreden met een douche rolstoel. De cabines zijn twee meter hoog waardoor je niet snel last hebt van warmte verlies.

De bodem is voorzien van antislip en doordat er aan de gehele achterzijde en een zijkant steunpunten zitten wordt het instappen ook zeer eenvoudig.

De cabine is voorzien van een deurgordijn dat helemaal dicht gaat en van een uniek half hoog gordijn. Dit gordijn wordt gebruikt op het moment dat de hulpverlener helpt met het douchen, zodat deze niet nat wordt. Doordat de douchekop aan de voorzijde zit kan je er ook gemakkelijk bij en hoef je niet de hele cabine in te reiken.

Tijdens het verhuren van deze cabine merkten we hoe enthousiast de thuiszorg er ook over is. Overal kregen we te horen dat dit zoveel lekkerder is dan te moeten worden gewassen met een washandje op het bed.

Van verhuur naar verkoop

Vrij snel hierna zijn we ook gestart met de verkoop van de Qbina zorgdouche cabine. Dit omdat als de douche voor een langere tijd nodig is het veel voordeliger is om er één aan te schaffen. Ook merkten we dat er steeds meer senioren geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een zorgdouchecabine. De reden is dat ze niet altijd naar een verzorgingstehuis kunnen gaan, vanwege een lange wachtlijst. Er zijn ook niet altijd appartementen beschikbaar om in te wonen.

Maar de meeste senioren zien het ook gewoon niet zitten om op hun leeftijd nog te moeten verhuizen. Ook een complete verbouwing van hun badkamer en een traplift is niet altijd iets waar ze op zitten te wachten. 

Dus de conclusie was simpel 

Het kopen van een zorgdouche cabine die zonder sloopwerk geplaatst kan worden in bijna elke ruimte die je maar wil. Een bed werd vaak in de woonkamer geplaatst en zo kunnen ze in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen in combinatie met thuis zorg.

In 2017 hebben we het nieuwe model de Qbina Extra Veilig geïntroduceerd. Deze zorgdouchecabine is tevens het populairste model. Dit komt doordat het voorzien is van duurzaam veiligheidsglas.

Het douchegordijn loopt beneden en boven in een rail zodat hij de cabine mooi afsluit. Het unieke half hoog douchegordijn is ook nog steeds aanwezig. Door diverse extra veiligheid aanpassingen is dit model ideaal voor senioren en personen die door verschillende redenen langdurig gebruik moeten maken van de zorgdouche.

Het model beschikt onder andere ook over een cooltouch thermostaatkraan, 3 steunpunten (waaronder de glijstang van de douchekop), extra inleg antislip vloer zodat er geen obstakels aanwezig zijn.

U bent welkom in de showroom

Ben u nieuwsgierig geworden en wilt u graag een Qbina Zorgdouche komen bekijken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?