Top 3 badkamer verbouwingen en de kosten

Vraagt u zich af wat een totale badkamer renovatie u gaat kosten? Het hangt er heel erg van af wat uw wensen zijn en wat uw budget is. U kunt het zo duur maken als u wilt. We hebben de drie meest voorkomende badkamer verbouwingen op een rijtje gezet, inclusief kosten. Hopelijk helpt het u bij het maken van een keuze.

1. Een eenvoudige badkamer renovatie

Wanneer u de badkamer wilt verbouwen met een beperkt budget, kunt u voor een eenvoudige badkamer renovatie kiezen.
Bij deze renovatie is het eindresultaat een badkamer met douchecabine, wastafel en badkamermeubel. Daarnaast is het mogelijk een standaard ligbad en een toilet te plaatsen.

Kosten eenvoudige badkamer renovatie
De gemiddelde vanafprijs voor een eenvoudige verbouwing van uw badkamer is € 9.500. Hierbij zijn we uitgegaan van een badkamer van 9 vierkante meter.

Badkamer renovatie

2. Een standaard badkamer renovatie

Wanneer u niet de eenvoudigste badkamer wilt, maar het ook niet het allerduurste hoeft te hebben, is een standaard badkamer renovatie aan te raden. U krijgt dan een kwalitatieve en stijlvolle badkamer voor een nette prijs die bij uw budget past. Met een ligbad, inloopdouche, één of meerdere wastafels, een badkamermeubel en een toilet.

Kosten standaard badkamer renovatie
Een standaard badkamer renovatie kost gemiddeld minimaal € 15.000. Hierbij zijn we uitgegaan van een badkamer van 9 vierkante meter.

3. Een luxe badkamer renovatie

Wenst u veel weelde in uw badkamer? Zijn ‘design’ en ‘luxe’ woorden die bij u passen? Een luxueuze en stijlvolle badkamer kost dan misschien wel wat, maar dan heeft u wel precies wat u wilt. Een luxe badkamer kenmerkt zich door een mooie inloopdouche of luxe douchecabine, luxe (bubbel)bad, een dubbele wastafel en minimaal één badkamermeubel.

Kosten luxe badkamer renovatie
Voor een badkamer die het wellness gevoel creëert in uw eigen huis, bent u gemiddeld minimaal € 20.000 kwijt. Hierbij zijn we uitgegaan van een badkamer van 9 vierkante meter.

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

De prijs voor uw badkamer renovatie is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder zijn ze voor u toegelicht.

Keuze voor materiaal en extra’s
Heeft u een dure smaak voor materiaal? Uw voorkeuren bepalen voor een grote deel de totaalprijs die u gaat betalen. Zo kunt u onder andere voor goedkope of dure tegels kiezen en voor een standaard of een luxe bad. Kiest u nog voor bepaalde extra toevoegingen, zoals vloerverwarming of een stoomcabine? Houd dan rekening met een hoger uitvallende prijs voor uw badkamer renovatie.

Grootte van de badkamer
Hoe groter de badkamer is, hoe langer de verbouwing duurt en hoe meer materiaal er nodig is. Meer badkamermeubels en sanitair brengen ook meer kosten met zich mee. En wanneer u schuine wanden in uw badkamer heeft, is daar maatwerk voor nodig. De oppervlakte van de badkamer bepaalt daarom voor een groot deel de totaalprijs.

Bedrijf inschakelen of zelf doen
Het scheelt een heleboel of u zelf handig bent, of dat u een gespecialiseerd bedrijf moet inschakelen voor uw badkamer renovatie. Kiest u voor het inhuren van een specialist? Kies dan altijd voor een bedrijf dat bij u in de buurt zit. Dat scheelt u een hoop kosten.

Een doeltreffende, goedkope oplossing zonder verbouwing: Qbina

Kunt u de badkamer niet meer bereiken door een ziekte? Is uw bad te hoog geworden om veilig in te stappen? Wanneer een complete badkamer verbouwing te veel vergt van uw tijd of portemonnee, dan is de Qbina mobiele douchecabine een fijne oplossing voor u.

Morgen al in huis
De Qbina douchecabine is in ieder huis te plaatsen en op elke gewenste plek. Hij is verkrijgbaar in verschillende formaten en direct op voorraad, zodat u hem de volgende dag al in huis kunt hebben.

Wilt u meer informatie ontvangen over de Qbina douchecabine? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zo ziet de ideale ouderen douche eruit
Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?