5 redenen waarom u in de badkamer sneller valt

Bent u weleens (bijna) uitgegleden in de badkamer? Tijdens het douchen of wanneer u een bad of douche in- of uitstapt, kan het nog weleens verraderlijk glad zijn. Een valpartij is dan zo gemaakt. Zeker wanneer we een dagje ouder worden.

Verschillende redenen zorgen ervoor dat u in de badkamer sneller uitglijdt dan op iedere andere plek in huis. Door bepaalde maatregelen te treffen in uw badkamer maakt u de kans op een valpartij een stuk kleiner. En wanneer deze maatregelen voor u te laat komen, hebben we nog een andere oplossing voor u. Veilig douchen was nog nooit zo gemakkelijk!

1. Gladde oppervlakken in bad of douche laten u sneller uitglijden

Water, shampoo, douchegel of zeep zorgen in combinatie met water voor een glad oppervlak. Douchevloeren of badkuipen zijn van zichzelf ook gladde oppervlakken.

Zorg voor antislipprofielen of een antisliplaag
Antislipprofielen brengt u aan op de vloer en deze zorgen vervolgens voor een minder gladde vloer. Een antisliplaag is een vloeibaar laagje dat u aanbrengt in het bad of in de douchebak. Het is onder andere verkrijgbaar in een spuitbus bij diverse bouwmarkten. Dit middel zorgt ervoor dat de vloer in het vervolg minder glad is.

Leg een douche- of badmat neer
Een douche- of badmat geeft uw badkamer niet alleen een warmere uitstraling, het is ook lekker zacht voor uw voeten. Daarnaast glijdt u hierop minder snel uit.

veilige douche voor senioren

2. U heeft te weinig houvast in de badkamer

Verliest u in de badkamer weleens uw evenwicht? Bijvoorbeeld tijdens het afdrogen of aan- en uitkleden? Dan heeft u waarschijnlijk te weinig houvast.

Breng beugels aan op de muren
Door het aanbrengen van beugels op de muren, kunt u zichzelf wat meer houvast en evenwicht bieden. Bijvoorbeeld bij het wassen van uw voeten of bij het oppakken van een stuk zeep van de grond.

Laat een douchestoel monteren
Een douchestoeltje geeft u extra steun in uw rug als u zittend wilt douchen. Vaak zijn de stoeltjes in hoogte verstelbaar. Het is ook mogelijk om een stoeltje aan de muur te laten monteren.

Een comfort douche met vele voordelen

3. De instap van uw bad is te hoog

Als u een dagje ouder wordt, dan krijgt u wellicht wat meer moeite met de hoge instap van uw bad.

Kies voor een inloopbad
Er zijn tegenwoordig baden te koop die aan de zijkant deurtjes hebben, zodat u geen hoge instap meer heeft. U stapt er eenvoudig in.

4. U doucht te heet

Te heet douchen, kan ervoor zorgen dat u zich licht in uw hoofd voelt en daardoor is een valpartij sneller gemaakt. De ideale watertemperatuur van een douche of bad ligt tussen de 37 en 40 graden.

Koop een thermostaatkraan
Heeft u nog geen thermostaatkraan, dan raden we u aan om die aan te schaffen. Daarop kunt u de temperatuur eenvoudig instellen.

Ga voor een koude douche
Het nemen van een koude douche of uzelf na een warme douche afspoelen met een koude waterstraal is een gezonde aanrader! Het geeft u een energieboost, is goed voor de bloedcirculatie en verbetert het immuunsysteem.

Zo ziet de ideale ouderen douche eruit

5. U gebruikt te veel doucheproducten

We gebruiken tegenwoordig heel veel doucheproducten. Vroeger konden we het af met een fles shampoo en een stuk zeep. Tegenwoordig gebruiken we scrubproducten, douchegel en/of doucheschuim. We wassen ons haar met shampoo om het daarna nog te verzorgen met conditioner. Hierdoor blijven er veel resten van doucheproducten achter op de vloer.

Gebruik wat minder doucheproducten
Van het gebruik van vele doucheproducten wordt de vloer alleen maar gladder. Douche eens een keer met wat minder verzorgingsproducten of was u met alleen water.

Zoekt u een andere oplossing voor een veilige douche?

Zoals u in de bovenstaande tips heeft kunnen lezen, is een valpartij zo gemaakt. Voor ouderen helemaal. De negatieve gevolgen zijn voor hen helaas vaak ook een stuk groter. Soms is het te voet bereiken van de badkamer niet meer mogelijk of een flink karwei.

Koop in dit geval een Qbina mobiele douchecabine
Herkent u zich in dit verhaal? Dan is een Qbina mobiele douchecabine een uitstekende oplossing voor u. De Qbina is een fijne douche die verkrijgbaar is in verschillende maten en eenvoudig te plaatsen is in uw woning. Bijvoorbeeld in de woonkamer, bijkeuken of garage.

Deze oplossing is stukken voordeliger dan een complete badkamerverbouwing inclusief traplift en sneller te realiseren dan een verhuizing naar een bejaardentehuis of aangepaste woning. Ideaal voor u.

Qbina maakt veilig douchen voor ouderen in één dag mogelijk. De Qbina mobiele douchecabine is op voorraad en kan morgen al bij u in huis staan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?