Vragen over subsidies en vergoedingen

We krijgen geregeld de vraag of de zorgdouche van Qbina wordt vergoed door uw gemeente of zorgverzekeraar. We hebben hier helaas gaan standaard antwoord voor. Het kan zijn dat uw verzekeraar of gemeente een tegemoetkoming biedt in de kosten voor de zorgdouche. Dit verschilt echter per verzekeraar of gemeente.

Zorgdouche vergoed door gemeente

De Wet maatschappelijk ondersteuningen (wmo) stelt dat gemeenten ervoor moeten zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Gemeenten in Nederland zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van mensen die niet op eigen kracht voor zichzelf kunnen zorgen. Wanneer een persoon zich meldt bij de gemeente met een verzoek om ondersteuning, dan moet de gemeente onderzoek doen naar de persoonlijke situatie. Iedere gemeente regelt de toegang tot ondersteuning op haar eigen manier. Vraag bij uw gemeente na of en welke regelingen voor u van toepassingen zijn.

qbina-zorgdouche-extraveilig

Zorgdouche vergoed door zorgverzekeraar

Uw zorgverzekering kan de hulpmiddelen regelen die u nodig heeft voor behandeling, verpleging, revalidatie en verzorging. Bijvoorbeeld een verstelbaar bed of een zorgdouche. Als u niet langer de trap op kunt om boven te slapen of douchen.

Voor meer informatie hierover neemt u contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Wet langdurige zorg en de zorgdouche

De Wet langdurige zorg regelt zware, intensieve zorg voor kwetsbare ouderen, mensen met een handicap en mensen met een psychische aandoening. 

U komt mogelijk in aanmerking voor Wlz als u intensieve zorg of toezicht nodig heeft. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wlz. 

Niet alleen in zorginstellingen hebben mensen recht op langdurige zorg, het is ook mogelijk om deze zorg thuis te ontvangen. 

Dit is alleen mogelijk als de situatie thuis geschikt is om verantwoord en doelmatig zorg te krijgen. Het houdt in dat u veilig en gezond thuis kunt blijven wonen. Dat kan bijvoorbeeld wanneer u een zorgdouche en een zorgbed in de woonkamer laat plaatsen. 

Neem contact op met CIZ om te kijken of u in aanmerking komt voor de Wet langdurige zorg. 

Zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting?

Sommige aanpassingen aan de woning, zoals het plaatsen van een zorgdouche voor senioren, kunnen als aftrekpost voor de inkomstenbelasting worden opgegeven. 

Let op! Alleen als de aanpassingen op medisch voorschrift worden gedaan, mogen de aanpassingen opgevoerd worden als aftrekpost. 

Indien u meer informatie hierover wilt, raden we aan om contact op te nemen met de Belastingdienst of met uw belastingadviseur. 

Qbina: Professioneel en vakkundig

Geen grote verbouwing nodig
Met een Qbina hoeft er geen grote verbouwing aan uw huis plaats te vinden. Het is een stand alone cabine die in alle woningen geplaatst kan worden. Het enige wat we nodig hebben is een af – en toevoer voor water.

9,7/10 Klantbeoordeling
Uit 700+ reviews worden we beoordeeld met een 9,7. Hier zijn wij uiteraard heel erg trots op en we zijn onze klanten erg dankbaar voor het vertrouwen.

In één dag geplaatst
Er is geen grote verbouwing nodig voor het plaatsen van een Qbina, daarom verzekeren we u ook dat de Qbina binnen één dag geplaatst wordt. De Qbina Veilig en Extra Veilig zijn uit voorraad leverbaar.

Gratis bezorging
De Qbina Veilig en Extra Veilig worden gratis bij u thuis bezorgd en dat kan zelfs al binnen twee werkdagen. Mits de Qbina niet geïnstalleerd hoeft te worden. Hier maken we een aparte afspraak voor.

Vriendelijke vakkundige monteurs
Onze vriendelijke monteurs staan bij u voor de deur op het afgesproken tijdstip. Binnen één dag installeren zij de Qbina op de afgesproken plek in uw huis. Op vakkundige wijze en met respect voor uw spullen en eigendommen.

Daarom kiest u voor een zorgdouche van Qbina

Kort geleden werd onze moeder ziek en kon de trap niet meer op. Wij gingen opzoek naar een oplossing om haar lekker beneden te kunnen douchen. Zo kwamen wij via internet bij qbina.nl, helemaal top! We maakten gelijk een afspraak, en de douchecabine was zo geplaatst! Sterker nog, er werd een ruimere zorg douchecabine geplaatst, zodat we haar goed konden helpen! Ideaal en makkelijk. Een echte aanrader voor iedereen die snel en gemakkelijk een douche oplossing nodig heeft!

5/5

Zorgdouche: Wegens de ziekte van onze vader hadden we een douche op de begane grond nodig. Een mobiele douche van qbina.nl bracht uitkomst. Van het eerste informatieverzoek, het leveren, de douche zelf en de facturering is zeer professioneel geweest. Marieke en Drik-Jan zijn betrokken en servicegericht. Zeer goede service het aanbevelen aan iedereen waard. Bij deze.

4.5/5