9 hulpmiddelen om oud te worden in eigen huis

Bij ouder worden, horen ook gebreken. Maar met de juiste hulpmiddelen hoeft dithelemaal geen ramp te zijn en kunt u gerust tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis blijven wonen. Want dat is wat we uiteraard allemaal het liefste willen toch? Oud worden in ons eigen huis. U mag de fabrikanten van de volgende producten eeuwig dankbaar zijn, want zij maken uw leven een stuk gemakkelijker. 

1. Stoel met sta-op functie

Een sta-op stoel is een relaxte stoel waarin u niet alleen lekker zit, maar waaruit u ook makkelijk en veilig opstaat. Meestal is dit type stoel ook nog in verschillende standen te stellen. Denk aan een ligstand. 

2. Rollator of wandelstok

Staat u soms wat wankel op uw benen of heeft u weleens pijn in uw benen? Een rollator of wandelstok geeft u meer houvast en steun. Doordat u zichzelf ondersteunt met deze hulpmiddelen, is de kans om te vallen een stuk kleiner. Vindt u het vervelend dat uw wandelstok steeds omvalt als u ergens plaatsneemt? Met de wandelstokklem is dit probleem verleden tijd. Hiermee blijft de wandelstok klem staan tegen de tafel. 

Rollator of wandelstok

3. Seniorenbed

Lekker en comfortabel slapen is erg belangrijk. Een seniorenbed is helemaal aan te passen op de wensen en het lichaam van ouderen. Het bed is hoger dan een normaal bed en vaak ook in hoogte verstelbaar. Dit zorgt ervoor dat u er makkelijk in en uit kunt stappen. Geen geld voor een nieuw bed? Met bedverhogers onder uw bed, kunt u ook een hogere in- en uitstap creëren. 

4. Aangepaste badkamer

Er zijn verschillende manieren om een badkamer aan te passen voor ouderen. Bijvoorbeeld met een inloopdouche, inloopbad, douchezitje, badbeugels en een antislip vloer.
De hele badkamer laten aanpassen, is echter nogal tijdrovend en duur. Er is een snellere en goedkopere oplossing voor u: De Qbina. Dit is eendouchecabine die overal in uw woning te
plaatsen is. Hij is volledig aangepast en kan voorzien worden van een douchestoeltje en wandbeugels.

5. Hulpmiddelen voor in de keuken

Heeft u moeite met het schillen van fruit of het in stukjes snijden van groente? Er zijn verschillende keukenhulpmiddelen op de markt waarmee u verpakkingen makkelijker opent en zonder veel kracht te gebruiken eten snijdt of schilt. Wat dacht u van een elektrische blikopener of een snijhulp die groenten in verschillende vormen en grootten kan snijden of raspen?

6. Elektrische fiets, scootmobiel of seniorenfiets

Zo lang mogelijk mobiel blijven, is fijn en zorgt ervoor dat u bijna alle dingen kan blijven doen die u altijd deed. Minder hard trappen of helemaal niet trappen en toch jonge mensen inhalen op de fiets? Dat kan met een elektrische fiets of scootmobiel. Wilt u het liefst op een gewone fiets blijven rijden? In fietsenwinkels hebben ze ook speciale seniorenfietsen. Die hebben onder andere een lage instap, een gemakkelijk in hoogte verstelbaar zadel, aanpasbaar frame, antislip pedalen en antislip handvatten, brede banden en een achteruitkijkspiegel.

7. Boodschappentas op wielen

Te zware boodschappentassen tillen, gaat op een gegeven moment bijna niet meer. Met een boodschappentas op wielen kunt u zelf boodschappen blijven doen en hoeft u niet zwaar te tillen. Wanneer de boodschappentas grote wielen heeft, trekt u deze ook makkelijk de stoep op. 

8. Traplift

Is trappen lopen een hels karwei voor u geworden? Dan is een traplift misschien een uitkomst voor u. Deze zorgt ervoor dat u zich veilig van de ene naar de andere verdieping in uw woning kunt blijven verplaatsen. 

9. Grijparm

Bukken is niet meer nodig als u een grijparm in huis heeft. Heeft u iets laten vallen, dan kunt u het met een grijparm gemakkelijk oprapen. Dit is niet alleen handig als u last heeft van uw rug, maar ook wanneer u snel last heeft van een lage bloeddruk.

Is er een hulpmiddel die wij niet beschreven hebben, waar u beslist niet zonder kan?

Laat het ons weten in een reactie!

Zo ziet de ideale ouderen douche eruit
Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?