Veilige Zorgdouche speciaal voor douchestoel

Speciaal voor gebruikers van een kantelbare douchestoel, bieden wij de Qbina Rolstoel zorgdouche. Nederlands allereerste mobiele douchecabine speciaal ontworpen voor mensen die douchen vanuit een kantelbare douchestoel. Bijvoorbeeld bij ziektes zoals ALS, Parkinson of bij een dwarslaesie. Uitdagingen waar deze cliënten mee te maken hebben als het gaat om zoiets vanzelfsprekends als douchen, worden grotendeels opgelost door het unieke ontwerp en de ergonomische functionaliteiten.

Specificaties Qbina Rolstoel zorgdouche

Qbina Rolstoel zorgdouche

5350 o.b.v. 140x90 cm
  • informeer naar de levertijd

Volledig afsluitbaar voor- en achterzijde

Rondom assistentie mogelijk

Voorzien van inrijplaat

Afmetingen mobiele douche

De Rolstoel Zorgdouche is verkrijgbaar in de maten: 

  • 140×90 cm

Alle Zorgdouches hebben een hoogte van 200 cm. Hierdoor blijft de warmte beter in de douchecabine en garandeert het meer privacy. De Zorgdouche wordt standaard geleverd met een rijplaat. Is er alleen een koud-water-aanvoer aanwezig, dan biedt een warmwaterboiler oplossing.

Twijfelt u of de douche van de gewenste afmetingen wel past in de ruimte waar u de douche nodig heeft? Neem contact met ons over de mogelijkheden. We voorzien u graag van advies.

Uiteraard kunt u ook contact opnemen voor vragen omtrent het plaatsen of andere mogelijkheden met betrekking tot de zorgdouche.

De mobiele zorgdouches zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De beschikbare maten zijn:
  • 140×90 cm
  • 120×90 cm
Alle douches zijn 200 cm hoog, zo blijft het dus lekker warm in de douchecabine. Daarnaast bestaan de zijwanden uit mat veiligheidsglas, zo heeft u privacy zelfs als de zorgdouche in de woonkamer staat. Twijfelt u of de douche van de gewenste afmetingen wel past in de ruimte waar je de douche nodig hebt? Neem contact met ons op voor deskundig advies. Uiteraard kunt u ook contact opnemen voor vragen omtrent het plaatsen of andere mogelijkheden met betrekking tot de zorgdouche.

Zorgdouches vergelijken

Naast de Qbina Veilig hebben we ook de Qbina Extra Veilig. De Qbina Veilig is de op één na veiligste douche die wij aanbieden. Het grootste verschil tussen de Qbina Veilig en de Qbina Extra Veilig is dat de Veilig niet geleverd wordt met een halfhoog douchegordijn, cooltouch thermostaatkraan en stille, zuinige afvoerpomp. Deze opties zitten alleen op de Qbina Extra Veilig. 

De combinatie van een halfhoog douchegordijn én een drapeerdeur in rail is ideaal voor in de (thuis)zorg.

Comfortabel douchen in kantelbare douchestoel

Deze veilige, comfortabele en kwalitatief hoge douchecabine is zo ontworpen dat gebruikers van een kantelbare douchestoel, kunnen blijven genieten van de zelfstandigheid en het comfort van een warme douche. De cabine is voorzien van mat veiligheidsglas waardoor er niet door de cabine heen gekeken kan worden, wat bijdraagt aan de privacy. De drapeerdeur in rails aan de voorzijde en achterzijde, zorgen ervoor dat de douchecabine volledig afsluitbaar is. Hierdoor blijft de warmte in de douchecabine.

Voor assistentie van buitenaf is speciaal aan de achterzijde een extra venster gemaakt, waardoor de assistent niet nat wordt tijdens het assisteren. Ook bevindt de douchekop zich aan de achterzijde, zodat deze goed bereikbaar is.

De cabine is voorzien van stelpootjes zodat hij op elke ondergrond waterpas kan worden afgesteld.

Offerte ontvangen binnen 24 uur

Een offerte aanvragen bij Qbina is zeer eenvoudig. Vul uw gegevens is, druk op ‘Verzenden’ en op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur een offerte voor de Qbina Veilig. 


Veiligheid voor Senioren

Veelgestelde vragen

Waar kan de zorgdouche geplaatst worden?
De zorgdouche wordt over het algemeen geplaatst op de begane grond, in bijvoorbeeld woonkamer, garage, bijkeuken, slaapkamer of serre. De zorgdouche wordt aangesloten op een kou (warm) ­wateraanvoer en een afvoer. Iedere zorgsituatie is uniek en daardoor de plaatsingsmogelijkheden ook. De Qbina Veilig en Extra Veilig kunnen ook op een hoger gelegen etage geplaatst worden.

Kunt u langskomen om de situatie te bekijken en te bespreken?
We kunnen bij u langs komen om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Een bezoek is altijd vrijblijvend. Vooraf nemen we wel graag één en ander met u door, zodat we ons goed voor kunnen bereiden.

Hoe verloopt de betaling van de zorgdouche?
Het bedrag van de aanbetaling bedraagt 15% van het totaalbedrag van de koopovereenkomst. Dit bedrag dient u binnen twee dagen na acceptatie van de koopovereenkomst te voldoen.

U kunt ervoor kiezen het restantbedrag voorafgaand aan plaatsing over te maken of te betalen bij oplevering. De medewerker van ­Qbina brengt een mobiel pinapparaat mee. U kunt met bankpas of per ­Eurocard/Mastercard betalen.