Qbina Extra Veilig: Meest complete zorgdouche voor de thuiszorg

De meest veilige zorgdouche in ons assortiment is de Qbina Extra Veilig. Deze mobiele douchecabine heeft alle toepassingen die zorgen dat de douche optimale veiligheid biedt voor mensen die moeite hebben met douchen. 

Specificaties zorgdouche Qbina Extra Veilig

Qbina Extra Veilig

3975 o.b.v. 120x80 cm
  • Heeft u alleen koud water? De Qbina Extra Veilig is ook met boiler leverbaar.
Populair
zorgdouche
Uit te breiden met douchestoel
zorgdouche mobiel
Inclusief halfhoog douchegordijn en drapeerdeur (excl. rijplaat)
Gordijn deur
De drapeerdeur zit zowel onder als boven in een rail

Afmetingen mobiele douche

De mobiele zorgdouches zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De beschikbare maten zijn:

  • 140×90 cm
  • 120×90 cm
  • 100×90 cm
  • 120×80 cm
  • 100×80 cm

Alle douches zijn 200 cm hoog, zo blijft het dus lekker warm in de douchecabine. Daarnaast heeft deze zorgdouche wanden van mat veiligheidsglas, dus u kunt veilig douchen terwijl u volledige privacy heeft. 

Naast de vaste hoogte van 200 cm, heeft de Qbina Extra Veilig ook nog verstelbare pootjes. Zo kan de douche nog extra in hoogte worden bijgesteld als de vloer bijvoorbeeld niet geheel waterpas is. 

Twijfelt u of de douche van de gewenste afmetingen wel past in de ruimte waar u de douche nodig heeft? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag en voorzien u van advies met betrekking tot onze zorgdouches. 

Zorgdouches vergelijken

Van de vier douches die wij aanbieden, is de Qbina Extra Veilig, zoals de naam het al zegt: de meest veilige douche die er is. Deze douche is van alle veilige gemakken voorzien zoals de drie handgrepen, de antislip veiligheidsvloer, het halfhoge douchegordijn en de cooltouch thermostaatkraan. 

Daarnaast beschikt de douche over een unieke drapeerdeur, deze zit onder en boven in een rail. Dit zorgt ervoor dat er geen water tijdens het douchen uit de cabine spat. En het is natuurlijk ook beter voor het warmtebehoud in de douchecabine. 

Naast al deze vaste onderdelen, is de Qbina Extra Veilig ook nog uit te breiden met andere accessoires zoals een douchestoel of een rijplaat. Dit is uiteraard ideaal voor mensen die minder goed ter been zijn en liever willen zitten tijdens het douchen. 

Offerte ontvangen binnen 24 uur

Een offerte aanvragen bij Qbina is zeer eenvoudig. Vul uw gegevens is, druk op ‘Verzenden’ en op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur een offerte voor de Qbina Extra Veilig. 


Veiligheid voor Senioren

Veelgestelde vragen

Waar kan de zorgdouche geplaatst worden?
De zorgdouche wordt over het algemeen geplaatst op de begane grond, in bijvoorbeeld de woonkamer, garage, bijkeuken, slaapkamer of serre. De zorgdouche wordt aangesloten op een koud ­(warm) wateraanvoer en een afvoer. Iedere zorgsituatie is uniek en daardoor de plaatsingsmogelijkheden ook. De Qbina Veilig en Extra Veilig kunnen ook op een hoger gelegen etage geplaatst worden.

Is het mogelijk om de douchecabine met een rolstoel te betreden?
De formaten 120 en 140 kunnen worden betreden met een verrijdbare douchestoel. De cabine zal in dit geval voorzien moeten worden van een rijplaat en een verrijdbare douchestoel. U kunt niet met uw eigen rolstoel in de douchecabine. 

Hoe belangrijk is ventilatie in de ruimte?
Het is van belang om de ruimte waarin de cabine wordt gebruikt te ventileren. Ventilatie zorgt ervoor dat vocht in de ruimte wordt afgevoerd.